Крводарителски акции

Е-пошта Печати
   По одржувањето на традиционалната крводарителска акција посветена на денот на општината Велес и денот на основањето на мото клубот „Носачи на крстот“, на која беа собрани 120 крвни единици, на 18-ти нември, екипа од Институтот за трансфузиона медицина од Скопје изведе крводарителска акција и за вработените и доброволните припадници на АРМ во гарнизонот „Алексо Демниевски Бауман“ во Велес. На оваа акција беа собрани 63 крвни единици од кои 6 од дарители од понежниот пол, додека 22 крвни единици беа собрани од дарители кои прв пат даруваа во својот живот.
 

Online Донација

online_donacija
info