Крводарителска акција во Населба Чашка

Е-пошта Печати
Традиционалната крводарителска акција, што секоја година се организара по повод 21-ви август - Ден на општината Чашка, годинава се изведе на 30 август во салата на училиштето „Тодор Јанев“ во Населба Чашка.
На акцијата беа собрани 29 крвни единици од кои пет беа од крводарители од понежниот пол, а еден од нивни сожител кој прв пат даруваше во својот живот и се вклучи во големото семејство на најголемите хуманисти.
Акцијата ја изведе екипа од Институтот за трансфузиона медицина од Скопје чии членови беспрекорно ја извршија својата задача.
   Традиционалната крводарителска акција, што секоја година се организара по повод 21-ви август - Ден на општината Чашка, годинава се изведе на 30 август во салата на училиштето „Тодор Јанев“ во Населба Чашка.На акцијата беа собрани 29 крвни единици од кои пет беа од крводарители од понежниот пол, а еден од нивни сожител кој прв пат даруваше во својот живот и се вклучи во големото семејство на најголемите хуманисти.Акцијата ја изведе екипа од Институтот за трансфузиона медицина од Скопје чии членови беспрекорно ја извршија својата задача.
Graphic1

Online Донација

online_donacija
info