ВЕЛЕШКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН

Е-пошта Печати
Во неделата на 27 август, на водите на велешкото езеро „Младост“, во организација на Пливачката федерација на Македонија беше одржан четвртиот  велешки пливачки маратон.
Во организацијата на маратонот зема учество и Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес со извршување задачи за логистичка поддршка, здравствен преглед на учесниците на маратонот и безбедност на такмичарите за време на пливањето, за што беа ангажирани лекари – волонтери, членови на тимовите за безбедност на вода и укажување прва помош и членови на Клубот на млади при Општинската организација.
Манифестацијата помина во најдобар ред, а волонтерите на Црвениот крст беспрекорно ја извршија својата задача.
   Во неделата на 27 август, на водите на велешкото езеро „Младост“, во организација на Пливачката федерација на Македонија беше одржан четвртиот  велешки пливачки маратон.  Во организацијата на маратонот зема учество и Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес со извршување задачи за логистичка поддршка, здравствен преглед на учесниците на маратонот и безбедност на такмичарите за време на пливањето, за што беа ангажирани лекари – волонтери, членови на тимовите за безбедност на вода и укажување прва помош и членови на Клубот на млади при Општинската организација. Манифестацијата помина во најдобар ред, а волонтерите на Црвениот крст беспрекорно ја извршија својата задача.
Graphic3

Online Донација

online_donacija
info