Архиви за септември2019

ВРСНИЧКА ЕДУКАЦИЈА ЗА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Во просториите на Општинското оснвно училиште „Даме Груев“ во Градско на 27 септмври се одржа врсничка едукација на...>>


ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЈКП ДЕРВЕН

  На барање на надлежните, кои оцениле дека има потреба во Јавното комунално претпријатие Дервен во Велес се...>>


ЕДУКАЦИЈА ЗА ТУБЕРКУЛОЗА ВО ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЕНЗИОНЕРИ

Како дел од одбележувањето на Светската недела за борба против туберкулозата од 14 до 21 септември, Црвен крст...>>


ВЕЛЕШАНИ ДЕФИЛИРАА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ, СОЖИВОТ, ТОЛЕРАНЦИЈА, МИР

Со знамиња, пароли и пораки, речиси 200 учесници од Велес испратија силна и моќна порака за соживот, толеранција,...>>


13-то МЕСТО НА ДРЖВЕН НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

Екипата на гимназијата „Кочо Рацин“ од Велес која победи на Општинскиот натпревар по Прва помош, викендов учествуваше на...>>


ЦРВЕН КРСТ ПОДДРШКА НА ВЕЛЕШКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН

Шеста година по ред Црвен крст на Република Северна Македонија и Општинската организација од Велес се дел од...>>


ПОДЕЛЕНИ ФЛАЕРИ ЗА ЗНАЧЕЊЕ И ПРУЖАЊЕ ПРВА ПОМОШ

По повод 14-ти септември Светскиот ден на Првата помош, ден порано, еден тим од волонтери на Клубот на...>>


ОБУКА ЗА ВРСНИЧКИ ЕДУКАТОРИ ПО ПРВА ПОМОШ

Во просториите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес започна обука за врснички едукатори по Прва...>>


ВОЛОНТЕРИТЕ НА ЦРВЕН КРСТ ОБЕЗБЕДУВАЊЕ И ПРВА ПОМОШ НА ДВЕ КАЈАК МАНИФЕСТАЦИИ

Два тима со петмина волонтери беа дел од две кајак манифестации кои се одржаа во Велес. Тројца претставници...>>


ЦРВЕН КРСТ ЛОГИСТИЧКА ПОДДРШКА ЗА ЕКИПИТЕ КОИ ГАСАТ ПОЖАР КАЈ ОРАОВЕЦ И ВОЈНИЦА

Продолжуваат активностите на терен на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес. Еден тим од волонтери и...>>


< врати се назад