септември 2, 2019

ЦРВЕН КРСТ ЛОГИСТИЧКА ПОДДРШКА ЗА ЕКИПИТЕ КОИ ГАСАТ ПОЖАР КАЈ ОРАОВЕЦ И ВОЈНИЦА

Продолжуваат активностите на терен на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес. Еден тим од волонтери и денеска е логистичка поддршка за екипите кои го гасат пожарот во близина на селата Ораовец и Војница. До сите пожарникари е доставена храна и вода како дел од мерките кои ги презема Крзиниот штаб за справување со природни непогоди на Општина Велес.

Со активностите продолжуваме се додека има потреба. Тие се дел од Програмата за подготвеност и одговор при катастрофи на Црвен крст на Република Северна Македонија и Општинската организација на Црвен крст Велес

< врати се назад