април 14, 2021

ДОНАЦИЈА ОД АРМИЈАТА

Традицијата продолжува. Секоја година по повод 15-ти март Денот на велешката касарна тие донираат хуманитарна помош за социјално загрозени земејства. Оваа година донацијата ја извршија ден порано, на 14-ти април донираа пакети со храна, облека, детско крветче, дубаче, покуќнина и останати работи кои ги превземаа волонерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес.

Во изминатиот период Црвениот крст често соработува во АРСМ и тие редовно ја покажуваат нивната хуманост како преку донации, така и на крводарителските акции кои се одржуваат таму.

< врати се назад