септември 26, 2019

ЕДУКАЦИЈА ЗА ТУБЕРКУЛОЗА ВО ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЕНЗИОНЕРИ

Како дел од одбележувањето на Светската недела за борба против туберкулозата од 14 до 21 септември, Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес одржа едукативна сесија со членовите на Здружението на пензионери.

Присутните имаат можност да слушнат за болеста, симптомите, пренесувањто, дијагноситиката и третманот за лекување од волонтерот Доктор Анета Ковачки дел од службата за туберкулоза и белодробни заболувања при Општата болница во  Велес.

На предавањето присувствуваа скоро 20 лица главно од активност на жени при Здужението.

< врати се назад