ноември 6, 2019

ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ОСУМ ЧЛЕНОТО СЕМЕЈСТВО ВЕЈСЕЛОВИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес однесоа хуманитарна помош за осум членото семејство Вејселови кое живее на улица Јордан Џурнов во близина на областа Рамина.

Помошта се состоеше во пакет со храна, пелени за бабиња и најважното – анти рефлукс млеко за четри месечното бебе кое е оперирано на желудникот и секое друго млеко не може да го консумира.

Апел до сите хумани граѓани кое сакаат да донираат тоа, пред се анти рефлукс млеко, тоа да го направат во просториите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес или лично кај семејството.

Хуманитарната помош се однесе по сугестија на патронажната сестра Валентина Димевска која прва ги виде условите и потребата од помош за ова семејство.

< врати се назад