август 21, 2021

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ЗА 21-ВИ АВГУСТ ДЕН НА ОПШТИНА ЧАШКА

Традиционално 21-ви август Денот на општина Чашка се одбележува со крводарителска акција. Најхуманите граѓани од оваа општина, почитувајки ги сите активни мерки и протоколи за заштита на јавното здравје даруваа 31 крвна единица.

Крводарителската акција се одржа во организација на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес и Институтот за трансфузиона медицина, а помогнати од Општина Чашка и ООУ „Тодор Јанев“.

Оваа е трета крводарителска акција во Чашка во 2021 година. На досегашните се даруваа 81 крвна единица.

< врати се назад