јули 25, 2019

ОСВЕЖИТЕЛЕН КУРС ПО ПРВА ПОМОШ ЗА ВОЗАЧИ

Голем интерес кај вработените во Јавното комунално претпријатие Дервен за освежителните курсеви по Прва помош. На обуката која се одржа на 24-ти Јули присувствуваа вкупно 35 лица, најмногу возачи од повеќето работни единици, но и дел останати вработени.

Сите се потсетија и го обновија нивното знаење за пружање Прва помош кај повредени во различни ситуации, како безсознание, скршеници, крварења итн.

Инаку освежителните курсеви се дел од кампањата „Твоето незнаење чини живот“ која Црвениот крст започна да ја реализира овој месец. Досега во Велес е одржаа два освежителни курсеви на кои присувствуваа вкупно 53 лица.

< врати се назад