јуни 22, 2020

ТРЕТА ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

На акција се одзваа вкупно 37 дарители. Поголем дел од нив или 29 беа мажи, а останатите 8 жени. На акцијата имаше и тројца дарители кои даруваа за прв пат.

Како и претходните, така и оваа крводарителска акција заеднички ја одржаа Црве  крст на РСМ Општинска организација Велес и Институтот за трансфузиона медицина од Скопје, денеска претставуван од екипа од Регионалниот центар од Штип.

Акцијата успешно ја водеа петмина волонтери од Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст од Велес

< врати се назад