септември 2, 2019

ВОЛОНТЕРИТЕ НА ЦРВЕН КРСТ ОБЕЗБЕДУВАЊЕ И ПРВА ПОМОШ НА ДВЕ КАЈАК МАНИФЕСТАЦИИ

Два тима со петмина волонтери беа дел од две кајак манифестации кои се одржаа во Велес. Тројца претставници од тимот за безбедност на вода на 31-ви август го обезбедуваа Отворено првенство на Македонија во кајак слалом во близина на Стар мост кај Велес.

Ден подоцна на 1- ви септември двајца волонтери од Општинската организација од Велес се грижеа за Прва помош на Државниот натпревар во кајак на мирна вода кој се одржа на езерото Младост.

< врати се назад