Архиви за август2019

ЕДУКАТИВНО ИНФОРМАТИВЕН БАЗАР НА ЦРВЕН КРСТ

На платото пред Театар Џинот Вечерва се одржа Едукативно – информативен базар на Црвен крст на Република Македонија...>>


ЦРВЕН КРСТ НА ТЕРЕН – ЛОГИСТИЧКА ПОДДРШКА ЗА ЕКИПИТЕ НА ОПОЖАРЕНИОТ ТЕРЕН

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес од цел ден се на терен го големиот...>>


КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ЗА ДЕНОТ НА ОПШТИНА ЧАШКА

Еден од настаните со кои Општина Чашка на 21 Август одбележа 23 години постоење е крводарителска акција. Хуманите...>>


ЧЕТВРТИ ОСВЕЖИТЕЛЕН КУРС ПО ПРВА ПОМОШ

Како се постапува со лице кое е во безсознание? На кој начин се третираат скршеници, крварења, повреди на...>>


ДИСЕМИНАЦИЈА – 70 ГОДИНИ ЖЕНЕВСКИ КОНВЕНЦИИ

По повод одбележувањето на јубилејот, 70 години Женевски конвенции, во Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес...>>


ЛЕТНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Голем одзив на Летна крводарителска акција. Крводарителите од Велес и околината, во двата дена на 13 и 14...>>


ДИСЕМИНАЦИЈА – 70 ГОДИНИ ЖЕНЕВСКИ КОНВЕНЦИИ

   По повод одбележувањето на јубилејот, 70 години Женевски конвенции, во Црвен крст на Република Македонија Општинска организација...>>


ПОЖАРНИКАРИТЕ НА ОСВЕЖИТЕЛЕН КУРС ПО ПРВА ПОМОШ

Припадниците на Територијалната противпожарна единица од Велес на 1-ви август го посетија освежувачкиот курс по Прва помош како...>>


< врати се назад