Архиви за мај2020

ДОНАЦИЈА ЗА САМОХРАНИ РОДИТЕЛИ И ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

Во изминативе денови Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес, заедно со претставници на Меѓуопштинскиот центар...>>


ПСИХОСОЦИЈАЛНА ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНИТЕ

Почитувани,Во период на Пандемија и Вонредна состојба кога се шират многу вести и информации за Корона вирусот, кај...>>


ВТОРА ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Ниту пандемијата од Корона вирусот не ги спречи крводарителите од Велес и околните населени места и денеска да...>>


ДОДЕЛЕНИ 100 ПАКЕТИ СО ХРАНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЕНА

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска Велес ја поделија хуманитарната помош донирана од Шпаркасе и Охидска...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА ВО ГРАДСКО

Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес, денеска доставија хуманитарна помош за социјално загрозените семејсва во...>>


МОБИЛЕН ЛЕКАР ЗА ЗДРАВЈЕТО НА ВЕЛЕШАНИ

Продолжува да се реализира услугата мобилен лекар за граѓаните на Велес кои сакаат да направат контролен кардиолошки преглед...>>


ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИ ГРУПИ НА ГРАЃАНИ

Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес денеска подели 50 пакети со храна наменета за ранливи...>>


< врати се назад