Главни вести

ЦРВЕН КРСТ НА „БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ“ ВО ВЕЛЕС

Традиционално секоја година Црвен крст на РСМ Општинка организација Велес е дел од одбележувањето на големиот христијански празник...>>


ПЕНЗИОНЕРИТЕ ЕДУЦИРАНИ ЗА ПРВА ПОМОШ

Во просториите на Здружението на пензионери од Велес се одржа едукација на Прва помош. Присутните научија како да...>>


Д-Р ВЛАДО ХАЏИ НАУМОВ ДОБИТНИК НА НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ВОЛОНТЕРСТВО

На државната манифестација која денеска се одржа во Скопје доделени се националните признанија за волонтерство по овод 5-ти...>>


ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ И ЛИЦАТА ОД ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

По повод Неделата за грижа на стари лица се одржа заедничка работилница на Црвен крст на Република Македонија...>>


290 УЧЕНИЦИ ОД ООУ БЛАЖЕ КОНЕСКИ ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ЗАВИСНОСТИ

Учениците од ООУ „Блаже Конески“ едуцирани за болестите на зависност. Како дел од проектот „Превенција од зависности“ на...>>


ХУМАНА АРМИЈА

Припадниците на Армијата ја покажаа својата хуманост. Во голем број се одзваа на крводарителската акција која на 15-ти...>>


МЛАДИ ВО БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Во организација на Училишниот клуб на Црвен крст при гимназијата „Кочо Рацин“ од Велес, на 15-ти Номември се...>>


ВТОРА ФАЗА ОД КАМПАЊАТА „ТВОЕТО НЕЗНАЕЊЕ ЧИНИ ЖИВОТ“

  Во рамки на втората фаза од кампањата „Твоето незнаење чини живот“ се одржаа работилници во учениците во...>>


ПРЕВЕНЦИЈА ОД ЗАВИСНОСТИ

Во Општинското основно училиште „Блаже Конески“ започна реализација на едукации за „Превенција од зависности“. Во текот на вчерашниот...>>


9-ТО НОЕМВРИСКАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА НАЈУСПЕШНА ВО 2019

Крводарителската акција која по повод 9-ти Ноември Денот на ослободувањето на градот по 12-ти пат во Ликовниот салон...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ОСУМ ЧЛЕНОТО СЕМЕЈСТВО ВЕЈСЕЛОВИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес однесоа хуманитарна помош за осум членото семејство Вејселови...>>


ХУМАНИТАРНО ЗАБАВНА СРЕДБА НА КЛУБОВИ НА ПЕНЗИОНЕРИ ОД ЦРВЕН КРСТ

Во организација на Клубот на пензионери на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес, помогнати од Клубот...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА 13 ЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес доделија хуманитарна помош за 13-члено семејство кое живее...>>


< врати се назад