Главни вести

ПОДДРШКА ЗА ФЕСТИВАЛОТ НА АНТИЧКА ДРАМА СТОБИ

Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес од 03-ти август до 16-ти август е главна логистичка...>>


ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

На платото пред Театар Џинот се одржа голема хуманитарна акција за помош на нашиот сограѓанин Ристе Гиовски, кој...>>


ЦЕЛОСНА ПОДДРШКА ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ

Рамноправно и партнерски, Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес целосно се вклучени во процесот на...>>


СО ШИШЕ ВОДА И ФЛАЕР ВО БОРБА СО ТОПЛОТНИОТ БРАН

Продолжуваат активностите за справување со топлитниот бран. Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес...>>


ИЗЛЕТ ВО ПРИРОДА СО ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР ЗА ЛИЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

  Како дел од проектот „Социјализација на деца и млади со посебни потреби“ се одржа еднодневен излет во...>>


УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНА ЈУНСКАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Успешно е завршена уште една крводарителска акција со крводарителите од Велес. Ниту тропските температури не ги спречија да...>>


ОТВОРЕНИ ТЕЛЕФОНСКИ ЛИНИИ ЗА ПСИХОЛОШКА ПРВА ПОМОШ И ПСИХОСОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА

Отворени телефонски линии за Прва психолошка и психо-социјална поддршка во Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес –...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ПЕТЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО ВЛАДИЛОВЦИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес доставија хуманитарна помош кај петчленото семејство Панови...>>


ОДРЖАНО РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ

Со присувство на 12 од вкупно 19 членови Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес во...>>


ДОНАЦИЈА НА ДВА РЕСПИРАТОРИ ВО БОЛНИЦА ЈАСЕНОВО

Два неинвазивни респиратори од марката COVIDAIR S/T доби болницата за белодробни заболувања во Јасеново. Ги донираа волонтерите од...>>


ЦРВЕН КРСТ НА ПУНКТ ЗА МОСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Започна процесот на масовна вакцинација против Ковид 19 за граѓаните на Велес. Отворен е пунктот во ССОУ „Коле...>>


ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ТРЧАЈ И ДОНИРАЈ“

Во градскиот парк во Велес се одржа хуманитарна акција „Трчај и донирај“. Истата заеднички ја реализираа Црвен крст...>>


ПАКЕТ СО ХРАНА ЗА НАЈНИСКАТА ЖЕНА ВО ДРЖАВАТА

Волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес не ја забораваат...>>


< врати се назад