Главни вести

ТРЕТА ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

На акција се одзваа вкупно 37 дарители. Поголем дел од нив или 29 беа мажи, а останатите 8...>>


ПОМОШ ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА И ПРИМАТЕЛИ НА НЕГА

Продолжува распределбата на хуманитарната помош од USAID за семејства кои живеат во социјален ризик и за лица кои...>>


ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ВО ОКОЛИНАТА НА ВЕЛЕС

Продолжува распределбата на хуманитарна помош за соцојално ранливите категории која е донација од USAID. Волонтерите на Црвен крст...>>


ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес и натаму секојдневно се на терен во...>>


ДОНАЦИЈА ЗА САМОХРАНИ РОДИТЕЛИ И ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

Во изминативе денови Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес, заедно со претставници на Меѓуопштинскиот центар...>>


ПСИХОСОЦИЈАЛНА ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНИТЕ

Почитувани,Во период на Пандемија и Вонредна состојба кога се шират многу вести и информации за Корона вирусот, кај...>>


ВТОРА ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Ниту пандемијата од Корона вирусот не ги спречи крводарителите од Велес и околните населени места и денеска да...>>


ДОДЕЛЕНИ 100 ПАКЕТИ СО ХРАНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЕНА

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска Велес ја поделија хуманитарната помош донирана од Шпаркасе и Охидска...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА ВО ГРАДСКО

Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес, денеска доставија хуманитарна помош за социјално загрозените семејсва во...>>


МОБИЛЕН ЛЕКАР ЗА ЗДРАВЈЕТО НА ВЕЛЕШАНИ

Продолжува да се реализира услугата мобилен лекар за граѓаните на Велес кои сакаат да направат контролен кардиолошки преглед...>>


ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИ ГРУПИ НА ГРАЃАНИ

Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес денеска подели 50 пакети со храна наменета за ранливи...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА 45 СЕМЕЈСТВА

45 пакети со прехрамбени производи донираше семејството Етоски чии што членови во моментов живеат и работат во Швајцарија....>>


ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Пандемијата и Корона вирусот не ги поколебаа граѓаните на Велес да дојдат и да даруваат крв на Вонредната...>>


< врати се назад