Активности – Подготвеност и дејство при катастрофи

ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА ГРАДСКО

Семејствата и лица кои живеат во сицијален ризик, со ниски примања, оние кои останале без работа поради Корона...>>


РАБОТИЛНИЦИ ЗА ЗАШТИТА И САМОШАТИТА ВО СЛУЧАЈ НА КАТАСТРОФИ

Во период од една недела, во Велес се реализираа три работилници за заштита и самозаштита во случај на...>>


ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ДАВЕНИК ОД ЕЗЕРО МЛАДОСТ

По повод 12-ти септември Светскиот ден на првата помош членовите на Тимот за одговор при катастрофи на Црвен...>>


ЦРВЕН КРСТ ОДГОВОРЕН ЗА БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА УЧЕСНИЦИТЕ НА СЕДМИОТ ВЕЛЕШКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН

Волонтерите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес и годинава по седми пат одговорни за здравјето и...>>


ПОТРАГА ПО ДАВЕНИК ВО ВОДИТЕ НА ВАРДАР

На 14 и 15 август Тимот за одговор при катастрофи беше дел од потрагата по 51-годишнот велешанец Спасе...>>


РАСПРЕДЕЛЕНИ 85 ПАКЕТИ СО СРЕДСТВА ЗА ХИГИЕНА

Завршена е поделбата на 85 пакети со средства за хиегиена, донација од УНИЦЕФ во Црвен крст на Република...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ЖИТЕЛИТЕ ВО ГРАДСКО

Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст поделија хуманитарни пакети за социјално загрозени семејства во Општина Градско. Се...>>


РАСПРЕДЕЛЕНА Е ХУМАНИТАРНАТА ПОМОШ ДОНАЦИЈА ОД USAID.

Продолжува поделбата на хумнитарна помош. Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес посетија домови...>>


< врати се назад