Архиви за декември2020

ЗАШТИТНИ МАСКИ ЗА НАЈМЛАДИТЕ

За поголема заштита од Корона вирусот и за зачувување на здравјето кај најмладите во изминатава недела се изврши...>>


НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес денеска ги израдуваа најмладите жители на Велес....>>


ТРАДИЦИОНАЛНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА СО ООУ БЛАЖЕ КОНЕСКИ

По повод патрониот празник на ООУ „Блаже Конески“ во ликовниот салон во Велес се одржа традиционалната крводарителска акција....>>


ДИСЕМИНАЦИСКА СЕСИЈА ВО ООУ „ПАНКО БРАШНАРОВ“

Учениците од второ и трето одделение во Основното училиште „Панко Брашнаров“ од Велес неделава учеа за Црвениот крст....>>


ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА ГРАЃАНИТЕ НА ВЕЛЕС

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес денеска извршија поделба на 50 пакети за...>>


ЕДУКАТИВНИ ПОСТЕРИ ЗА УЧИЛИШТА ВО РУРАЛНИ СРЕДИНИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес ги поделија едукативните постери за заштита од...>>


КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ЗА УЧЕНИЦИ ОД СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА

Водејки се од идејата за помош на јавното здравје, за надополнување на резервите со крвни единици и за...>>


< врати се назад