Активности – Подготвеност и дејство при катастрофи

ЕДУКАЦИЈА ЗА ХИГИЕНА И ЗАШТИТА ОД COVID 19

Како правилно да се мијат рацете за да се заштитиме од Корона вирусот? Колку долго тоа треба да...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ НА НАСЕЛЕНИЕ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес продолжуваат со активности за ублажување на кризата...>>


РАБОТИЛНИЦИ ЗА ЗАШТИТА И САМОШАТИТА ВО СЛУЧАЈ НА КАТАСТРОФИ

Во период од една недела, во Велес се реализираа три работилници за заштита и самозаштита во случај на...>>


ДОНАЦИЈА ЗА ПЕТ УЧИЛИШТА ВО ВЕЛЕС И ВО ГОРНО ОРИЗАРИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес на извршија донација на заштитна опрема и...>>


ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА ДАВЕНИК ОД ЕЗЕРО МЛАДОСТ

По повод 12-ти септември Светскиот ден на првата помош членовите на Тимот за одговор при катастрофи на Црвен...>>


ЦРВЕН КРСТ ОДГОВОРЕН ЗА БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА УЧЕСНИЦИТЕ НА СЕДМИОТ ВЕЛЕШКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН

Волонтерите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес и годинава по седми пат одговорни за здравјето и...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ГРАЃАНИТЕ НА ВЕЛЕС И ГОРНО ОРИЗАРИ

Волонтерите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес поделија над 80 пакети со хуманитарна помош, донација од...>>


< врати се назад