Активности – Подготвеност и дејство при катастрофи

ПОМОШ ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА И ПРИМАТЕЛИ НА НЕГА

Продолжува распределбата на хуманитарната помош од USAID за семејства кои живеат во социјален ризик и за лица кои...>>


ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ ВО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ВО ОКОЛИНАТА НА ВЕЛЕС

Продолжува распределбата на хуманитарна помош за соцојално ранливите категории која е донација од USAID. Волонтерите на Црвен крст...>>


ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес и натаму секојдневно се на терен во...>>


ДОНАЦИЈА ЗА САМОХРАНИ РОДИТЕЛИ И ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО

Во изминативе денови Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес, заедно со претставници на Меѓуопштинскиот центар...>>


ДОДЕЛЕНИ 100 ПАКЕТИ СО ХРАНА И СРЕДСТВА ЗА ХИГИЕНА

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска Велес ја поделија хуманитарната помош донирана од Шпаркасе и Охидска...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА ВО ГРАДСКО

Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес, денеска доставија хуманитарна помош за социјално загрозените семејсва во...>>


ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА ПОМОШ НА РАНЛИВИ ГРУПИ НА ГРАЃАНИ

Волонтерите на Општинската организација на Црвен крст од Велес денеска подели 50 пакети со храна наменета за ранливи...>>


ВОНРЕДНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Пандемијата и Корона вирусот не ги поколебаа граѓаните на Велес да дојдат и да даруваат крв на Вонредната...>>


ВЕЛИГДЕНСКИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ

Еден од најголемите ланци на маркети „ЖИТО“ донираше 34 Велигнедски хуманитарни пакети за граѓаните. Донацијата ја предадоа во...>>


МОБИЛНИТЕ ТИМОВИ НА ТЕРЕН ВО ВЕЛЕС И ВО ГРАДСКО

Тимовите на Општинската организација на Црвен крст од Велес денеска беа ангажирани за распределба на хуманитарни пакети. Помош...>>


ПОДЕЛЕНА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ

Волонерите на Црвен крст активни на терен. Се подели хуманитарна помош за едно социјално загрозено семејство во кое...>>


ВТОРА ФАЗА ОД КАМПАЊАТА „ТВОЕТО НЕЗНАЕЊЕ ЧИНИ ЖИВОТ“

  Во рамки на втората фаза од кампањата „Твоето незнаење чини живот“ се одржаа работилници во учениците во...>>


< врати се назад