Активности – Социјално-Хуманитарна Дејност

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

На платото пред Театар Џинот се одржа голема хуманитарна акција за помош на нашиот сограѓанин Ристе Гиовски, кој...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ПЕТЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО ВЛАДИЛОВЦИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес доставија хуманитарна помош кај петчленото семејство Панови...>>


ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ТРЧАЈ И ДОНИРАЈ“

Во градскиот парк во Велес се одржа хуманитарна акција „Трчај и донирај“. Истата заеднички ја реализираа Црвен крст...>>


ПАКЕТ СО ХРАНА ЗА НАЈНИСКАТА ЖЕНА ВО ДРЖАВАТА

Волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес не ја забораваат...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ВО СЕЛО МЕЛНИЦА

Пред пазникот Рамазан Бајрам волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес доставија хуманитарна помош...>>


ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА СО ЛИЦАТА ОД ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР

Традиционално пред празникот Велигден, волонтерите од Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст од Велес заедно...>>


ПОСТЕРИ И МАИЦИ ЗА УЧИЛИШТАТА ВО РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ

Волонетрите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес посетија три училишта во рурални средини и...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО ПАНОВИ ВО СЕЛО ВЛАДИЛОВЦИ

Хуманитарна помош за пет членото семејство Панови кое има три мали дечиња во велешкото село Владиловци. Двајца волонери...>>


ДОНАЦИЈА ОД АРМИЈАТА

Традицијата продолжува. Секоја година по повод 15-ти март Денот на велешката касарна тие донираат хуманитарна помош за социјално...>>


ДОНАЦИЈА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ВО ПОУ МАЦА ОВЧАРОВА

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес на 13-ти април доставија донација во Посебното...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВО СО СЕДУМ ДЕЧИЊА

Семејството Костадинови кое има седум деца доби хуманитарна помош од волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА ГРАДСКО

Семејствата и лица кои живеат во сицијален ризик, со ниски примања, оние кои останале без работа поради Корона...>>


АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА СЕМЕЈСТВА НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Без поголеми проблеми се реализира акцијата за поддршка на семејства на лица со попречености. Обичените волонтери на Општинската...>>


< врати се назад