Новости од ООЦК

ПОДЕЛЕНА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ

Волонерите на Црвен крст активни на терен. Се подели хуманитарна помош за едно социјално загрозено семејство во кое...>>


ВТОРА ФАЗА ОД КАМПАЊАТА „ТВОЕТО НЕЗНАЕЊЕ ЧИНИ ЖИВОТ“

  Во рамки на втората фаза од кампањата „Твоето незнаење чини живот“ се одржаа работилници во учениците во...>>


ХУМАНИТАРНО ЗАБАВНА СРЕДБА НА КЛУБОВИ НА ПЕНЗИОНЕРИ ОД ЦРВЕН КРСТ

Во организација на Клубот на пензионери на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес, помогнати од Клубот...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА 13 ЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО

Волонтерите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес доделија хуманитарна помош за 13-члено семејство кое живее...>>


ПОСЕТА НА КРУШЕВО СО ЛИЦАТА ОД ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР

Согласно предвидените активности во рамки на проектот „Подобрување на социјализацијата на деца и млади со посебни потреби“ се...>>


ЗАПОЧНА СО РАБОТА УЧИЛИШНИОТ КЛУБ НА ЦРВЕН КРСТ ВО ВЕЛЕШКАТА ГИМНАЗИЈА

Со одржување на ориентерска сесија денеска и официјално започна да функционира Учулишниот клуб на Црвен крст во велешката...>>


ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ.

Со едукација за учениците од деветто одделение од Подрачното училиште „Васил Главинов“ во село Бузалково денеска одбележан Меѓународниот ...>>


ЕДУКАЦИЈА ЗА ДИЈАБЕТ СО КЛУБОТ НА ПЕНЗИОНЕРИ

Во просториите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес денеска се одржа едукативно предавање за дијабетис...>>


ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ ОД ПХВ ЦИКЛУСОТ 2019

Во Поливалентниот простори на ООУ „Блаже Конески“ вечерва доделени дипломите за учесниците од Програмата „Црвен крст во акција...>>


ВРСНИЧКА ЕДУКАЦИЈА ЗА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Во просториите на Општинското оснвно училиште „Даме Груев“ во Градско на 27 септмври се одржа врсничка едукација на...>>


ОБУКА ЗА ВРСНИЧКИ ЕДУКАТОРИ ПО ПРВА ПОМОШ

Во просториите на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес започна обука за врснички едукатори по Прва...>>


ЦРВЕН КРСТ ЛОГИСТИЧКА ПОДДРШКА ЗА ЕКИПИТЕ КОИ ГАСАТ ПОЖАР КАЈ ОРАОВЕЦ И ВОЈНИЦА

Продолжуваат активностите на терен на Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Велес. Еден тим од волонтери и...>>


ЛЕТНА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕС

Голем одзив на Летна крводарителска акција. Крводарителите од Велес и околината, во двата дена на 13 и 14...>>


< врати се назад