Архиви за април2021

ВЕЛИГДЕНСКИ ШТАНД СО ПОДАРОЦИ И ДОНАЦИИ ОД ГРАЃАНИТЕ

Традиционално секоја година волонтерите од Клубот на млади при Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес...>>


ВЕЛИГДЕНСКА РАБОТИЛНИЦА СО ЛИЦАТА ОД ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР

Традиционално пред празникот Велигден, волонтерите од Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст од Велес заедно...>>


ЦРВЕН КРСТ ПОДДРШКА ЗА ПРОЦЕСОТ НА ИМУНИЗАЦИЈА ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД ВЕЛЕШКО

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес и натаму во првите борбени редови во...>>


ДОНИРАНИ 69 КРВНИ ЕДИНИЦИ ОД КРВОДАРИТЕЛИТЕ ВО ГРАДСКО

Крводарителите од Градско и околните населени места продолжија да бидат едни од најахуманите во државата. Во општината која...>>


ТЕЛЕФОНСКИ ЛИНИИ ЗА ПСИХОЛОШКА ПРВА ПОМОШ И ПСИХОСОЦИЈАЛНА ПОДДРШКА

Во рамки на проектот „Зајакнување на отпорноста на старите лица и лицата со попреченост за време на Ковид...>>


ПОСТЕРИ И МАИЦИ ЗА УЧИЛИШТАТА ВО РУРАЛНИТЕ СРЕДИНИ

Волонетрите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес посетија три училишта во рурални средини и...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО ПАНОВИ ВО СЕЛО ВЛАДИЛОВЦИ

Хуманитарна помош за пет членото семејство Панови кое има три мали дечиња во велешкото село Владиловци. Двајца волонери...>>


ДОНАЦИЈА ОД АРМИЈАТА

Традицијата продолжува. Секоја година по повод 15-ти март Денот на велешката касарна тие донираат хуманитарна помош за социјално...>>


ДОНАЦИЈА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ВО ПОУ МАЦА ОВЧАРОВА

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес на 13-ти април доставија донација во Посебното...>>


ON LINE ЕДУКАЦИЈА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД БОЛЕСТИ НА ЗАВИСНОСТ

Како да се препознаат болестите на зависност? Што треба да се направи за да се спречат младите да...>>


КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ВЕЛЕШКАТА КАСАРНА

Припадниците на Армијата ангажирани на служба во велешката касарна „Алексо Демниевски – Бауман“ ја докажаа нивната хуманост. Ниту...>>


ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВО СО СЕДУМ ДЕЧИЊА

Семејството Костадинови кое има седум деца доби хуманитарна помош од волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија...>>


КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА СО ДЕТСКАТА ГРАДИНКА ДИМЧЕ МИРЧЕВ

Успешна крводарителска акција со Детската градинка „Димче Мирчев“ од Велес. Оваа година тие за прв пат се одлучија...>>


< врати се назад