Активности – Дисеминација

ДИСЕМИНАЦИСКА СЕСИЈА ВО ООУ „ПАНКО БРАШНАРОВ“

Учениците од второ и трето одделение во Основното училиште „Панко Брашнаров“ од Велес неделава учеа за Црвениот крст....>>


ЕДУКАТИВНИ ПОСТЕРИ ЗА УЧИЛИШТА ВО РУРАЛНИ СРЕДИНИ

Волонтерите на Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Велес ги поделија едукативните постери за заштита од...>>


ПРЕДАВАЊА ЗА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА ОД ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР И ЗГРИЖУВАЧКИ РОДИТЕЛИ

Согласно оперативниот план по проектот “Подобрување на социјализацијата на деца и младинци со посебни потреби“, Општинската организација на...>>


ON LINE ЕДУКАЦИЈА ЗА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Во согласност со препораките и мерките за зачувување на јавното здравје одбележан 18-ти октомври Европскиот ден за броба...>>


ЗАПОЧНАА ОБУКИТЕ ЗА ЦКА – ПХВ 2020 ГОДИНА

Во просториите на Црвен крст на РСМ Општинска организација Велес денеска се одржа првата од предвидените три обуки...>>


УЧЕНИЦИТЕ ОД БУЗАЛКОВО ЕДУЦИРАНИ ЗА ПРВЕНЦИЈА ОД ЗАВИСНОСТИ

Во Подрачното училиште во село Бузалково денеска се одржаа работилници за „Превенција од зависности“. На работилниците беа опфатени...>>


290 УЧЕНИЦИ ОД ООУ БЛАЖЕ КОНЕСКИ ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ЗАВИСНОСТИ

Учениците од ООУ „Блаже Конески“ едуцирани за болестите на зависност. Како дел од проектот „Превенција од зависности“ на...>>


ЗАПОЧНА СО РАБОТА УЧИЛИШНИОТ КЛУБ НА ЦРВЕН КРСТ ВО ВЕЛЕШКАТА ГИМНАЗИЈА

Со одржување на ориентерска сесија денеска и официјално започна да функционира Учулишниот клуб на Црвен крст во велешката...>>


< врати се назад